Gratis interieuradvies op zaterdag 5 maart
Houtkachels
December: Faber creëert
Specialist in haarden sinds 1844...

Oprichting
Veel mensen kennen Faber nog van de eerste gaskachels. Maar de geschiedenis van het bedrijf gaat zelfs nog een stukje verder terug. In 1844 legde Jan Gerrits Faber in het Friese Franeker al de basis voor het huidige Faber met de oprichting van een grofsmederij.


Groei
De aardgasbel in Slochteren zorgde in de jaren zestig voor de eerste grote run op gashaarden. Daarop anticipeerde Faber met nieuwe producten en technieken. In de jaren daarna mocht Faber het marktleiderschap claimen voor schoorsteen gebonden haarden. Detaillisten en groothandelaren verkochten massaal de gashaarden. In 1996 introduceerde Faber als eerste de gesloten verbrandingstechniek. Een techniek die later menig fabrikant overnam.

Lees meer
Faber introduceert de gratis Faber I.T.C. App


Faber, marktleider in haarden, komt met de I.T.C. app. Via deze app op smartphone, tablet of computer kan de gashaard worden bestuurd op afstand. Via een wifi verbinding wordt contact gelegd met de brander. De app is voorzien van een comfortabele thermostaatfunctie en een energiezuinige Ecoboost stand. Met deze stand kunt u tot maar liefst 70% besparen op uw energieverbruik. Daarnaast verschaft de app ook handige informatie over de eigenschappen en het verbruik van de haard. Een brandende gashaard kan zo urenlang ook digitaal boeien.

button_download_playstore_now button_download_appstore_now
Dealer in uw buurt

Een Faber dealer bij u in de buurt vinden is heel eenvoudig. Zoek hier op provincie, postcode of woonplaats.

Vind dealer Maak afspraak